Kinderoefentherapie

Wat is kinderoefentherapie? De kinderoefentherapeut is gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0 tot 16 jaar en behandelt kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand. Zij behandelt uiteraard ook kinderen met houdings- en/of bewegingsproblematiek. De therapie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering van het kind. Er is een verwijzing van de huisarts hiervoor nodig.  

In Balans Oefentherapie heeft een samenwerking met de school. Intern in de school is er een praktijkruimte. Als de leerkracht en/of de als ouder een zorgvraag voor de motoriek van een kind heeft kan deze worden aangemeld. Er wordt vervolgens een toestemmingsformulier aan de ouders gegeven. Wanneer deze toestemming geven, wordt er een verwijzing bij de huisarts aangevraagd en wanneer deze binnen is, wordt er met de ouder contact opgenomen door de oefentherapeut om aanwezig te zijn bij het motorische onderzoek. Van dit  onderzoek wordt een verslag geschreven en het behandelplan, indien nodig, zal gericht zijn op de motorische zorgvraag van het kind. Dit behandelplan gaat uit van de individuele situatie en mogelijkheden van het kind. Het plan richt zich vooral op de achterstand en/of problemen van de motoriek, maar houdt ook rekening met eventuele gedragsproblematiek. De therapie vindt op school plaats en duurt een half uur. 

Het doel van de behandeling is spelenderwijs het vergroten van de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van het kind waarbij het kind meer vertrouwen en plezier krijgt in het bewegen.

Wilt u meer informatie over kinderoefentherapie of over In Balans Oefentherapie, dan kunt u dit vinden op onze website www.inbalans-oefentherapie.nl